Symbiosis in Cuijk

De 9 staalgrafiekbeelden getiteld ‘Symbiosis’ staan van april 2020 tot april 2022 in de beeldentuin in Cuijk.

Beeldentuin Cuijk
Aan de Kerkstraat te Cuijk, vlakbij de twee torens van de Martinuskerk, parallel aan de Maas, op een voormalige protestantse begraafplaats is een Beeldentuin gevestigd. In deze Beeldentuin staan ruim 25 kunstwerken, waarvan 21 kunstwerken deel uit maken van een wisselende expositie. Elk jaar wordt de helft van dit aantal kunstwerken verwisseld voor nieuwe kunstwerken. Dus elk jaar geeft deze Beeldentuin weer een andere uitstraling van getoonde kunstwerken. Doel is beeldende kunst in de meest brede zin van het woord, in verschillende vormen, kleuren en materialen onder de aandacht van het publiek te brengen.

Heemtuin Cuijk
Naast deze Beeldentuin ligt een Heemtuin, met een pracht aan bloemen, planten, struiken en bomen (zo’n 350 stuks) welke de laatste 150 jaren voorkwamen in de tuinen van de huizen in het Land van Cuijk. Elk seizoen van het jaar geeft deze tuin een mooi aanblik.

De Beeldentuin en Heemtuin zijn het gehele jaar door elke dinsdag tot en met zondag  geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Cultureel Centrum Pakhuis
Aan de rand van de Heemtuin ligt het Cultureel Centrum Pakhuis, een voormalige schuur voor opslag van tabaksbladeren voor de sigarenfabriek Kansas. In dit centrum wordt met regelmaat exposities gehouden van lokale kunstenaars.

Voor meer en volledige informatie zie de website beeldentuincuijk.nl

2017-Symbiosis#