Skip to content

Marcel Koeleman

Marcel Koeleman (Schipluiden Holland, 1961) is opgeleid als geohydroloog, beeldend kunstenaar (KABK Den Haag) en bedrijfskundige. Hij combineert zijn kunstenaarschap met zijn werk als milieumanager en met wetenschappelijk onderzoek naar hoe mensen verbonden kunnen zijn door een esthetische ervaring.

Hij heeft deelgenomen aan exposities in Nederland, USA, Frankrijk, China, Spanje, Duitsland en Engeland. Hij publiceerde in 2008 zijn eerste gedichtenbundel getiteld ‘Bedeesde Kluut’, gevolgd door ‘Zomp’ in 2012 en ‘Dierenrubber’ in 2015. Een nieuwe bundel bestaande uit sonnetten getiteld ‘Rif’ is in voorbereiding. In 2015 verscheen zijn fotoboek ‘The Ford Road’.

Over esthetiek en verbondenheid heeft hij in 2014 een master thesis voor Erasmus Universiteit geschreven getiteld ‘Aesthetics at the Heart of Leadership’, op basis van interviews met leiders in business, wetenschap, sport en kunst en cultuur in Nederland en Argentinie.

Een eerste wetenschappelijk artikel getiteld ‘The Aesthetic Capacity’, geschreven in samenwerking met prof Caroline Nevejan van Universiteit van Amsterdam is in voorbereiding voor publicatie. Een tweede artikel getiteld ‘The Aesthetic Discipline’, op basis van interviews met succesvolle jonge ondernemers, is in voorbereiding.

Marcel staat ingeschreven bij de stichting Centrum Beeldende Kunst CBK in Rotterdam www.cbkrotterdam.nl, en is lid van Rotterdams kunstenaarscollectief Karmijn www.karmijnkunst.nl. Hij staat met zijn onderneming ‘Wendemarc Prod.’ ingeschreven bij de Rotterdamse Kamer van Koophandel onder nummer 24289901.